Veel gestelde vragen over het vervangen van Spouwmuurankers

Nog geen antwoord op uw vraag gekregen? Dan vindt u het antwoord wellicht in het hieronder vermelde overzicht met veel gestelde vragen. Staat uw vraag ertussen? Klik dan op de plus voor de vraag en het antwoord zal direct verschijnen. Mocht uw vraag niet in het overzicht staan of is het antwoord niet toereikend, dan kunt u natuurlijk altijd direct contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder.

Antw: Het aantal spouwankers dat geplaatst dient te worden, is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt per complex. In het voortraject worden er berekeningen uitgevoerd die het aantal spouwankers bepalen en de minimale trek- en drukkracht die de spouwankers moeten behalen.
Antw: Sinds circa 1930 werd er op grotere schaal met spouwmuren gebouwd, maar de oudere spouwmuren dateren van circa 1890. Het jaartal van uw complex geeft echter geen uitsluitsel. De meest eenvoudige wijze is dan ook om proefgaten te boren. Het buitenblad van een spouwmuur is meestal 100mm dik, waarna er in geval van een spouwmuur een luchtledige ruimte bevindt.
Antw: Spouwanker inspecties omvatten een destructief onderzoek, gezien endoscopisch onderzoek te beperkt is om alle relevante aspecten te beschouwen. Afhankelijk van de omvang van het object en de geconstateerde gebreken, worden er een aantal stenen uit de gevel verwijderd. Wij trachten de aanwezige stenen dusdanig zorgvuldig te verwijderen dat dezelfde stenen weer terug gemetseld worden en er nagenoeg geen sporen van onderzoek op te merken zijn.
Antw: Per complex kijken wij naar de meest praktische en economische oplossingen om u een gepaste aanbieding te doen. Wij bekijken dus per situatie of dit is door middel van een hoogwerker, steiger, kraan of hangbak.
Antw: Indien er uitsluitend renovatie spouwankers geplaatst worden, kunnen wij het af met alleen stroom. Toegang tot een (aantal) aansluitingspunt(en) is voor ons voldoende.
Antw: De prijs van de spouwankers wordt bepaalt door een aantal factoren, nl. het materiaal van het binnen- en buitenblad, het type spouwanker, de hoeveelheid te plaatsen spouwankers, het benaderingsmaterieel, etc. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor een passende offerte.
Antw: Spouwankers vervullen een constructieve functie in een gevel. Het is dan ook van uiterst groot belang dat renovatie spouwankers zorgvuldig geplaatst worden. Gevel Totaal laat vooraf proeven uitvoeren, tussentijdse controles en eindcontrole voor de oplevering. Al deze informatie wordt gedocumenteerd, zodat wij nadien driehoekgaranties af kunnen geven. Wij staan garant voor een correcte plaatsing.
Antw: Ja, Gevel Totaal Delft BV biedt naast de spouwmuuranker renovatiewerkzaamheden ook gevelreiniging, gevelimpregnatie, metselwerk, voegwerk en stukadoorswerk aan. Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunt u terecht op www.geveltotaal.nl.
Antw: Omdat wij iedere klus als een nieuwe uitdaging zien. Wij gaan voor topkwaliteit en leveren een goede service. Dankzij een groot, vakkundig en enthousiast team zijn onze wachttijden beperkt en dit alles kunnen wij bieden voor een aantrekkelijke prijs.

Meer weten?

Hebben we uw interesse geprikkeld met de informatie op deze site? Of wilt u een helder antwoord op een vraag? Wij staan graag voor u klaar: in ons bedrijf gevestigd aan de Hooipolderweg in Den Hoorn, via e-mail en via de telefoon. Neem gerust contact op. We helpen u graag!

Klik hier voor een vrijblijvende prijs opgave